Historie

Anno 1971

De historie van de huidige Verfbron gaat helemaal terug tot de jaren zeventig.

In 1971 opende meester schilder Henk Borst samen met zijn vrouw Ria, zijn eerste winkel in verf en behang. Destijds werd behang al vaak zelf aangebracht door de doe-het-zelver en dat was dan ook het hoofdproduct in de winkel. Verf werd toen nog niet zo veelvuldig gebruikt door de consument als nu het geval is dus kreeg de winkel de toepasselijke naam "Borst Behang".

Vanwege het enorme succes openden ze in de jaren hierna nog een tweede en een derde winkel, waaronder ook één aan de Westsingel in Goes.

Pas veel later, toen verf massaal zijn intrede deed bij de consument, prijkte de naam "De Verfbron" op het pand aan de Westsingel. Een veel toepasselijkere naam voor die tijd. 

Inmiddels zit de huidige "Verfbron" verbonden aan de verfgroothandel Dingemanse & v/d Ploeg aan de Livingstoneweg 5c. Henk en Ria genieten inmiddels al een tijdje van met een welverdiend pensioen, maar ze komen nog bijna wekelijks op de koffie in de winkel en Henk denkt zo nu en dan zelfs nog mee over de producten voor onze shop. Al vindt hij het internet gebeuren wat ingewikkeld. Maar enthousiast meedenken over kleur, ambacht en decoratieve producten vindt hij nog altijd even leuk. 

Kom gerust eens een kijkje nemen als u een keer in de buurt bent van Goes! U bent van harte welkom en de koffie staat klaar!